PUERTO DE CELEIRO DONA 75 KILOS DE MERLUZA A VIVEIRO PARA DEGUSTAR EN XANTAR OURENSE

El Concello de Viveiro también estará un año más en Xantar Ourense 2020, el Salón Internacional de Turismo Gastronómico que se celebra en Ourense, para promocionar su atractivo histórico y paisajístico, la Semana Santa y, naturalmente, su gastronomía.

La concejala de Turismo, Marisol Rey, mantendrá reunións con varios touoperadores y el sábado habrá degustación gratuita de unas 300 raciones de dos productos gastronómicos «vinculados a dúas das nosas festas con declaración de interese turístico: a merluza do pincho (cociñada en empanada e salpicón) e o Pan dos Apóstolos (doce típico de Semana Santa)».

Desde el Concello de Viveiro, «quérese dar as grazas publicamente á Xunta de Cofradías da Semana Santa e á Asociación Cultural e Deportiva Penalba, pola súa colaboración durante a organización, montaxe e degustación dos produtos, e mais á empresa Puerto de Celeiro, por donar 75 kilos de merluza para as degustacións en Xantar Ourense».

 La Voz de Galicia – A MARIÑA

Imagen: Pepa Losada