
Este sábado 15, Celeiro ofrecerá a todos su gran joya culinaria
Este sábado 15, Celeiro ofrecerá a todos su gran joya culinaria que es la merluza del pincho: casi 800 kilos
La fiesta gastronómica viveirense será a las 21.00 horas junto a la piscina municipal ofreciendo ocho variedades de recetas desde clásicas hasta más modernas en pizza
Declarada de Interés Turístico Galego, la Festa da Merluza se celebrará en Celeiro (Viveiro) este mismo sábado, 15 de julio, junto a la piscina municipal a partir de las 21 horas. «Non te quedes este ano sen degustar os distintos e exquisitos pratos cuns dos productos máis importantes da Mariña», promocionan desde las redes sociales el Colectivo Chilindrín-Penalba, que organiza la cita que llegará a su edición número 24. Y lo hará manteniéndose fiel a sus cánones y a su guion habitual, con raciones en ocho versiones de recetas para que todos, hasta los más pequeños de la casa, puedan elegir su favorita. Según la organización, se prepararán casi 800 kilos de merluza.
Además, el año pasado, cabe recordar uno de los Premios de Excelencia Turística del Consello Provincial de Turismo fue para la Festa da Merluza de Celeiro. Colaboran Xunta, Puerto de Celeiro, Cofradía de Pescadores, Deputación Provincial de Lugo, Concello de Viveiro, Abanca y Gadis.
Críticas del Concello de Viveiro a Portos
La alcaldesa de Viveiro, María Loureiro, destacó que la Festa da Merluza «é unha das citas máis importantes do ano en Viveiro, unha xornada que axuda á dinamización da nosa economía local e do sector servizos» y criticó, por otro lado, «a esixencia por parte de Portos de Galicia de cobrar unhas taxas desmesuradas aos membros da Asociación Cultural e Deportiva Penalba para poder albergar a festa neste recinto, que volveu ameazar a que sería a súa 24ª celebración. Lamentamos profundamenta a postura de Portos».
Fotografía: Pepa Losada