Merluza de Celeiro en Xantar
VIVEIRO BRILLA EN XANTAR CON MERLUZA DEL PINCHO Y PAN DOS APÓSTOLOS
Sirvió una degustación gastronómica que dejó un «inmejorable» sabor de boca
El Concello de Viveiro dejó un «inmellorable» sabor de boca en Xantar 2020, el Salón Internacional de Turismo Gastronómico que se celebra en Ourense. Esa fue la valoración del Concello de la degustación de productos que llevó.
En concreto, sirvió unas 300 raciones de dos productos gastronómicos ligados a dos fiestas de Viveiro declaradas de interés turístico: la merluza del pincho (cocinada en empanada e salpicón) y el Pan dos Apóstolos (dulce típico de Semana Santa).
Antes de iniciarse la degustación, intervino la alcaldesa de Viveiro, María Loureiro, quien señaló: «Somos un municipio hospitalario, de profunda pegada histórica e eminentemente turístico, dotado dos servizos dunha gran cidade e co encanto propio das pequenas vilas».
«A natureza foi xenerosa con Viveiro, dotándoo de infinidade de paraxes extraordinarias: montaña, mar, ríos e praias, destacando entre estas últimas as de Area, Sacido e Covas, todas elas con recoñecidas distincións de calidade», añadió la regidora.
«Viveiro ten no seu patrimonio histórico, tanto civil como relixioso, unha testemuña única da súa devir ao longo dos séculos; a mellor maneira de coñecer a súa historia é percorrendo as súas rúas, gozando da beleza do seu casco antigo e descubrindo os seus numerosos monumentos», concluyó.
El Ayuntamiento participó en la feria con un puesto propio
El Concello de Viveiro participa en esta edición de Xantar con un puesto propio, en el que distribuyó material de promoción turística del municipio y los folletos remitidos para este fin por los establecimientos hosteleros de Viveiro, además de diversos elementos procesionales facilitados por la Xunta de Cofradías da Semana Santa.
Y, como siempre, la edila de Turismo, Marisol Rey, aprovechó para reunirse con varios turoperadores.